Kom jij een activiteit verzorgen?

Speelcoach Henk
Het is speelcoach Henk (en Karima) die vanuit het Wijkplatform in de Venrayse wijk Brukske de laatste jaren steeds vaker kinderen ondersteunt bij hun vrijetijdsinvulling. Hij organiseert leuke activiteiten waardoor ook nog eens de eigenwaarde van de kinderen wordt vergroot. Het Wijkplatform wil kinderen graag laten ervaren dat ze ertoe doen en dat ze meetellen in de samenleving.

Ben Bizzie Venray
De sportconsulenten van Ben Bizzie gaan aan de slag om alle kinderen bij de scholen en kinderopvang in gemeente Venray meer in beweging te brengen en op weg te helpen naar een gezonde leefstijl. Zoals met pauzesport, naschoolse sport en ondersteuning tijdens de gymlessen.

We willen een brug slaan tussen vrije tijd en verenigingen.

We zijn op zoek naar sport- en cultuurverenigingen
Graag willen wij verenigingen verbinden aan speelcoach Henk en Ben Bizzie. Kinderen staan te popelen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met divers aanbod. Meld je aan om kennismakingsactiviteiten te komen geven. Vervolgens monitoren wij waar de kinderen interesse voor hebben, waar de kinderen zich aanmelden, waar ze tegenaan lopen voordat ze lid worden/ of nadat ze lid zijn geworden en hoe staat het met de betrokkenheid van ouders. 

Project Meedoen
Met de financiële bijdrage van project Meedoen wordt er ingezet om de transitie naar regulier aanbod te verbeteren/verhogen.
Kansarme kinderen, jong volwassenen en vluchtelingenkinderen blijken ondervertegenwoordigd te zijn in het georganiseerde sport- en cultuurlandschap. Vanuit dat gegeven startte Jeugdfonds Sport, Jeugdfonds Cultuur en Huis voor de Sport Limburg in samenwerking met vijf Limburgse gemeenten en/of sportorganisaties in 2019 met vijf pilotprojecten Meedoen in Limburg. 

Clinics verzorgen Brukske