Sporten in de Corona-tijd

Update tekst website: 22 januari 2021, 09:30 uur

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft en er dus ook niet gesport mag worden. 

Het kabinet heeft op 14 december aangekondigd dat de strengere maatregelen gelden tot 19 januari. Op 12 januari zijn deze strengere maatregelen met drie weken verlengd, tot 9 februari 2021. Daarna wordt beoordeelt wat er daarna nodig is. Vanaf 15 december 0.00 uur gelden de volgende maatregelen:

 • Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit.
  • De tweetalen mogen qua samenstelling gedurende de training niet wisselen. De afstand tussen de sporters van een tweetal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming (4 à 5 meter lijkt in de praktijk het meest aangehouden te worden). Om instructie te geven aan één tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 afstand van het tweetal wordt gehouden. Groepsinstructie aan alle tweetallen in één keer mag niet. 

 • ​In een binnenruimte is sporten niet toegestaan.
 • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van de rijksoverheid. Voor de meest actuele versie van het protocol Verantwoord Sporten verwijzen we je naar website van NOC*NSF: https://nocnsf.nl/sportprotocol. ​

Financieel
In februari komt er meer duidelijkheid over de kwijtschelding van de huur over Q4 2020 én de TASO regeling voor sportverenigingen.

Advies over organiseren Algemene Vergadering tijdens de coronacrisis
Juist in deze periode, terwijl de coronacrisis ons beperkt in fysieke ontmoetingen, hebben de meeste sportverenigingen en sportbonden een Algemene Leden Vergadering gepland. Deze kan nu niet op normale wijze doorgaan en het is de vraag hoe je hier het beste mee om kan gaan. Bekijk hier het advies van het NOC*NSF.

Zet je aanbod open voor niet-leden
Ook NIET-leden mogen de kans krijgen om te komen sporten. Overweeg daarom in jullie aanbod of er wellicht ook NIET-leden mogen komen sporten. Wil je de activiteit openstellen voor NIET-leden klik dan hier om je activiteit aan te melden. Venray Beweegt zal zorgen voor promotie van de activiteit zodat er nieuwe deelnemers kunnen meedoen.

Vragen?
Neem voor vragen of meer informatie contact op met Danny Vullings via de e-mail: danny.vullings@venray.nl 
Telefonisch: 06-34083364 of typ je vraag rechtsonder bij 'Stel je vraag' op www.venraybeweegt.nl
Succes!